Kaarten voor jouw elftal of club?

Vanaf €9,95 beschikbaar

De nummer 1 van Nederland & België

Wat is FIFA Ultimate Team (FUT)

FUT is, sinds 2018, de meest populaire spelmodus binnen de voetbalgame. Spelers kunnen hierbij hun eigen droomelftal samenstellen. Om jouw eigen droomteam te maken moet je veel wedstrijden spelen om munten te verdienen. Met deze munten kan je jouw droomspelers kopen. Daarnaast zijn er allerlei uitdagingen waarmee je eveneens punten kan verdienen waarmee je spelers kunt kopen op de transfermarkt. Hoe populairder de speler hoe meer munten je moet betalen.

Bij het bouwen van je team moet je rekening houden dat spelers wel een chemistry met elkaar moeten hebben. Spelers van hetzelfde land en dezelfde club hebben de beste chemistry. Als er geen goede chemistry is binnen het team zul je bijvoorbeeld merken dat je minder makkelijk met elkaar samenspeelt

Het spel begint met de standaard kaarten van de spelers. Hoe beter de spelers in het echt zijn, hoe beter de kaart is. Zo behoren Mbappe, Cristiano Ronaldo, Messi en Lewandowski tot de beste spelers met de hoogste ranking. Deze spelers hebben alleen een gouden kaart. Spelers van bijvoorbeeld RKC en Sparta hebben een lagere rating en zij starten dus met een zilveren of bronzen kaart.

Als spelers goed presteren in wedstrijden bestaat de kans er dat FIFA deze spelers nomineert voor het Team van de Week. Deze spelers krijgen dan een zogenaamde Inform kaart. De statistieken zijn op deze Inform kaart vaak net iets beter dan de standaard kaart.

Naast de hedendaagse spelers bevat het spel ook spelers van vedettes en helden van weleer. Johan Cruyff, Maradonna en Marco van Basten hebben allemaal een zogenaamde Icon kaart binnen het spel. Naast de helden van weleer heeft het spel ook zogenaamde Ones to Watch kaarten. Dit zijn spelers die onlangs naar een nieuwe club zijn getransfereerd. Denk hierbij aan Steven Berghuis of Memphis Depay bij FC Barcelona. Presteren deze spelers goed bij de clubs waar ze spelen dan zullen de statistieken op deze kaart ook omhoog gaan.

In FUT zitten ook speciale kaarten die horen bij de Europese competities waarin de clubs actief zijn. Zo zijn er speciale Champions League kaarten, Europa League kaarten en Conference League kaarten. Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong en Antony allemaal een eigen Europese kaart.

Daarnaast zijn er ook allerlei speciale kaarten die het hele jaar door worden uitgegeven. Denk hierbij aan speciale Herinneringskaarten, Speler van de maand kaarten, VIP-kaarten, Rule Breaker kaarten en Pro kaarten.

De meeste populair kaarten op dit moment zijn de Inform kaarten, Hero kaarten, Icons en de gouden kaarten. Dit zijn ook de kaarten die het vaakst cadeau worden gedaan aan de voetbalfans. Daarnaast zijn de clubkaarten van Amsterdam, Parijs en Barcelona ook zeer populair.